Účast našeho pedagoga na kurzu 3D tisku v Dublinu

22. srpna 2024 | Aktuality, Art

V červenci letošního roku se náš učitel předmětu Herní grafika, Boris Kúdela, zúčastnil kurzu s názvem “3D Printing and Maker Culture for a Sustainable World”. Tento kurz se konal v irském Dublinu a byl financován z projektu Erasmus+, což umožnilo našemu pedagogovi získat nové dovednosti a znalosti v oblasti 3D tisku a kultury makerů se zaměřením na udržitelný rozvoj.

Kurz byl zaměřen na propojení moderních technologií s principy udržitelnosti a na to, jak mohou 3D tisk a kultura makerů přispět k řešení globálních environmentálních výzev. Boris Kúdela měl možnost seznámit se s nejnovějšími trendy a postupy v této oblasti, které nyní plánuje implementovat nejen do výuky, ale také do dalších školních aktivit.

Na podzimním workshopu, který proběhne pro naše učitele, se Boris podělí o nabyté zkušenosti a představí nové možnosti využití 3D tisku ve vzdělávání. Důraz bude kladen na praktické ukázky a na to, jak mohou pedagogové tyto technologie efektivně začlenit do svých předmětů.

Kromě toho se naší škole nabízí jedinečná příležitost, kdy studenti v rámci nadcházejícího školního roku získají přístup k nejnovějším technologiím a budou moci využít Borisovy nové poznatky při tvorbě vlastních projektů. Tento přístup je nejen obohatí o nové technické dovednosti, ale také je povede k uvědomělému a zodpovědnému přístupu k využívání moderních technologií v souladu s principy udržitelnosti.

Jsme hrdí na to, že můžeme našim žákům nabídnout výuku, která reflektuje aktuální trendy a přispívá k jejich komplexnímu rozvoji. Těšíme se, že získané zkušenosti Borise Kúdely obohatí nejen jeho výuku, ale také naši školu jako celek.