Úspěšné výjezdy našich studentů v rámci projektu Erasmus+

3. srpna 2024 | Aktuality, Art

Na konci školního roku, konkrétně 20. června, se v naší škole ART ECON uskutečnila prezentace dvou výjezdů, které byly realizovány v rámci projektu Erasmus+. Žáci druhých ročníků měli jedinečnou příležitost dozvědět se více o těchto zahraničních stážích, které významně obohatily jejich spolužáky.

Stáž v portugalském Setúbalu

Čtyři žáci oboru Fotografie a multimédia se vydali do portugalského Setúbalu, kde absolvovali odbornou stáž. Během prezentace sdíleli své zážitky a zkušenosti z této cesty. Popsali, jak pracovali v místních reklamních agenturách a jaké nové dovednosti získali. Tato stáž jim poskytla cenné praktické zkušenosti a umožnila jim nahlédnout do každodenního života a pracovního prostředí v Portugalsku.

Výjezd do francouzského Bordeaux

Další zajímavou zkušeností byl výjezd do francouzského Bordeaux, kterého se zúčastnily dvě studentky oboru Grafika médií. Tyto studentky nejen pracovaly na svých grafických projektech, ale také seznámily své spolužáky s projektem Ekomanuálu pro školy. Tento manuál byl vypracován během jejich cesty a porovnává ekologickou stopu naší školy se školou Lycee Saint-Vincent de Paul.

Projekt Ekomanuál pro školy

Projekt Ekomanuálu je zaměřen na analýzu a srovnání ekologické stopy naší školy s partnerskou školou ve Francii. Studentky identifikovaly oblasti, ve kterých může naše škola zlepšit své ekologické postupy a snížit tak dopad na životní prostředí. Ekomanuál obsahuje praktická doporučení, jakým způsobem mohou školy minimalizovat svou ekologickou stopu a přispět k udržitelnějšímu provozu.

Tato iniciativa nejen rozšířila obzory našich studentů, ale také přinesla konkrétní návrhy na zlepšení environmentálních postupů, které mohou být inspirací pro naši školu i další vzdělávací instituce. Celý Ekomanuál naleznete níže.

Závěr

Prezentace těchto zahraničních stáží byla inspirativní a ukázala, jak významné jsou mezinárodní projekty pro osobní a profesní rozvoj našich studentů. Děkujeme všem účastníkům projektu Erasmus+ za jejich úsilí a těšíme se na další podobné úspěchy v budoucnosti.

Naše škola ART ECON je hrdá na své studenty a jejich schopnost využít příležitosti, které jim projekty jako Erasmus+ nabízejí. Doufáme, že tyto zkušenosti budou inspirací pro další generace studentů, kteří budou mít možnost se podobných výjezdů zúčastnit.

Ekomanuál