Tandemový workshop s fotografem Davidem Hávou na téma “Portrétní fotografie” na škole ART ECON Praha

2. května 2024 | Aktuality, Art

Studenti druhého ročníku oboru Herní grafika na škole ART ECON Praha měli jedinečnou příležitost. Paní učitelka Holzbachová domluvila pro ně tandemovou výuku s zkušeným fotografem Davidem Hávou. Téma? Portrétní fotografie a způsoby jejího svícení.

Na workshopu se studenti seznámili s praktickými aspekty portrétní fotografie. Naučili se, jak nastavit fotoaparát při nasvícení portrétu v ateliéru. Studenti si vyzkoušeli, jak nastavit fotoaparát při nasvícení portrétu v ateliéru, práci s třemi tipy pozadí, jakým způsobem mohou pracovat s hlavním světlem, doplňkovými světly apod. Experimentovali také s barevnými fóliemi a rekvizitami.

Kdo je David Háva?

David Háva je český fotograf, který se specializuje na reklamní a dokumentární fotografii. Jeho práce je často spojována s městem Prahou, kde zachycuje různé momenty a atmosféru. Má za sebou řadu výstav a publikací. Více se o něm dozvíte na webu: Atelier Kolbenka

Jedna z jeho výstav proběhla v září 2023 v infocentru Prahy 3 na náměstí Jiřího z Poděbrad. David Háva se zaměřuje na detaily a kompozici, což se odráží v jeho fotografiích. Jeho práce je často emotivní a zachycuje různé aspekty lidského života.
Podívejte se na video, kde David Háva výstavu krátce představil:

David Háva - výstava fotografií - 09/2023
David Háva – výstava fotografií – 09/2023

Kromě výstav má David Háva také články publikované na webu Nový Prostor. Tyto články vám mohou poskytnout další vhled do jeho tvorby a názorů.
Přehled článků Davida Hávy v Novém Prostoru najdete na webu časopisu Nový prostor

Tandemový workshop se uskutečnil díky podpoře projektu Šablony I. OP JAK (Operační program Jan Amos Komenský).