Prváci na adaptačním kurzu u Mladé Boleslavi

29. září 2023 | Akce, Aktuality, Život školy

V pondělí 18. září 2023 se třídy 1.A, 1.B, 1.GM a 1.FG. brzy ráno sešly na autobusové zastávce v Kobylisích. Po kontrole docházky účastníků jsme se naskládali do dvou autobusů a vyrazili směr rekreační areál Lites. Jako doprovod jeli naši učitelé – Jana Doubravová, Edita Kleckerová, Tomáš Moudrý a Magdalena Zunová.

Začalo to v chatkách

V areálu jsme se nejdřív seznámili s instruktory. Každá třída měla svého, takže jsme hned zahájili seznamovacími hrami na procvičování jmen. Ubytování v našich vlastních chatách, jedna pro každou třídu, bylo skvělým začátkem, takže jsme se rychle adaptovali na nové prostředí. Pro mnohé bylo příjemným překvapení, že společné toalety nejsou žádný problém. Chce to jen trochu vzájemné tolerance a respektu.

Na programu byly poznávačky i fotbal

Následující den byl plný společenských a pohybových her, které nám pomáhaly lépe poznat své spolužáky i učitele. Na večerních poradách instruktorů s učiteli se program dál vylaďoval, a tudíž byla možnost všechny aktivity upravovat na míru našim potřebám.
Pro třídy ECON to byly hlavně společné fotbalové zápasy.

Zábava až do konce

I poslední den adaptačního kurzu byl plný aktivit. Všechny třídy si vyzkoušely stavění nosítek. Hodně jsme se při tom nasmáli. Když třída GM přenášela paní učitelku třídní po fotbalovém hřišti, bavili se všichni. Po náročném dni jsme si už museli sbalit své věci, uklidit chaty a vydat se zpátky do Prahy.

Adaptační kurz byl nejen zábavný, ale umožnil nám začít v nové škole společným zážitkem. S novými zkušenostmi a vzpomínkami, které jsme získali, se těšíme na další akce a na všechny výzvy, které nás čekají. Adaptační kurz nám ukázal, že i když jsme různí, můžeme vytvořit skvělý tým a překonat jakoukoliv výzvu, která přijde.